Projekbeskrivelse

Esport magasin – Gamez

KORT INDBLIK I LØSNING AF PROJEKTET

Opgave

Design og layout af et fiktivt Esport magasin.

Idéen bag mit fiktive magasin, tager udgangspunkt i, at der ikke findes et trykt dansk Esport magasin. Der er nemlig et stort potentielt marked, indenfor denne hurtigtvoksende kultur.

Målgruppen er gamere. Budskabet skal kommunikere nyheder og andet spændende Esport reportage.

(Dette er en fiktiv skoleopgave til mit hovedforløb 1 – trykt produkt)

  • Visuel identitet

  • Grafisk design

  • Billedbehandling

  • Tekstombrydning

  • Logo

  • Tryk

Produkt (pdf)
Trykklar (pdf)
Grafisk design (pdf)
Typografi & ombrydning (pdf)

Løsning

Startede med at researche på hvad der kunne lade sig gøre, og om man kunne samle nok tekst og billeder sammen til at lave magasinet. Herefter begyndte jeg at planlægge magasinets indhold med skitser. Hvor på, jeg kiggede i nogle trykte magasiner jeg har liggende. Jeg lavede derfor skitser over sideopsætningerne. Nu havde jeg et layout jeg kunne begynde at visualisere i InDesign.

Efter artikel opdeling, farvejusterede jeg billederne. Ligeledes blev nogle af billederne fritlagte. Da det tilfører et mere spændende udtryk til layoutet (se bl.a. på forsiden, hvor pokalen er fritlagt og lagt ovenpå logoet, for at skabe dybde og blikfang. Se også f.eks. billededet af Astralis placeret ovenpå en kasse).

Layoutet er opsat udfra de 4 designparametre (form, farve, typografi, illustrationer (og luft)). Ligeledes har jeg valgt en genkendelig rød tråd igennem hele magasinet, med 3 primære farver, (rød, blå og sort).

Magasinet er opdelt i temaer, med hver deres farve. Der er ligeledes indtænkt brugervenlighed på toppen på siderne, med navigering i disse temafarver. Endvidere er også forskellige fokus-ord, fremhævet i rubrikkerne med temafarve (som er de sekundære farver).

Jeg har tænkt meget over luftfordelingen i både margenerne og da jeg opsatte magasinets sider. Da det er vigtigt for helhedsindtrykket og læsevenligheden.

Ved indholdsfortegnelsen har jeg lavet rubrikken til en integreret opdeling ved at forlænge et bogstavv, til at navigere ned igennem oversigten. Brugt primærfarverne på denne side.

Alle annoncerne har jeg selv opsat (de 2 halvsides annoncer til GymGamez og for protein pulver, har jeg også selv designet alt det fiktive indhold).

Side 7 og bagsiden, er fuldt med sammen med teksten om etik og anti-doping fra DGI. Så disse har jeg ikke selv lavet.

Det meste tekst og billeder har jeg tilladt mig at låne, da dette jo KUN er et FIKTIV skoleprojekt, som ikke skal publiceres eller trykkes rigtigt.

  • InDesign

  • Photoshop

  • Illustrator

Grafisk design
Typografi & ombrydning
Grafik og billedbehandling
Grafisk produktionsforståelse

Resultat

Til mit trykte produkt jeg skulle lave til ‘hovedforløb 1’ på uddannelsen – ville jeg udfordre mig selv i mit skoleprojekt, med en kreativ opsætning og tekstombrydning. Da jeg ikke har haft særlig mange opgaver indenfor dette område endnu, så var det en oplagt mulighed for at øve, gå i dybden og lære noget mere. Jeg er ligeledes tilfreds med mit færdige resultat.

Brug for en snak?

HAR DU EN IDÈ ELLER UDFORDRING JEG SKAL HJÆLPE MED?

Kontakt nu